»
Noutati » Spalarea cutiei de viteze

Spalarea cutiei de viteze

In interiorul cutiei de viteze se poate acumula murdarie, motiv pentru care pot aparea anumite probleme. Astfel, dat fiind faptul ca in interiorul sistemului de transmisie pot exista impuritati, o idee buna este aceea de spalarea acestuia inainte de a adauga lichidul nou de transmise sau filtrele. Exista situatii in care sa efectuat schimbul de filtre si lichide, de doua ori, insa problema nu a fost remediata decat dupa spalarea cutiei de viteze.


Cum se spala sistemul de transmisie?

Recomandam spalarea sistemului doar la un centru de reparatii cutii de viteze manuale sau service. Precizam faptul ca nu se recomanda spalarea acestuia acasa sub nici o forma, deoarece acasa nu veti avea o masina speciala de curatare a sitemului de transmisie. Masina de curatat sisteme de transmisie pompeaza in jurul uleiului nou, iar astfel scoate pana si cele mai mici urme de mizerie din cutia de viteze manuala.

Spalarea sitemului de transmisie acasa

Daca doriti insa sa riscati si sa va spalati pe cont propriu sistemul de transmisie acasa, primul pas este golirea uleiului din cutie, urmatorul pas este acela de a adauga noul lichid de transmisie, iar apoi va fi nevoie sa efectuati o resetare de parametrii din TCM. Dupa realizarea acestei operatiuni este necesar sa scoateti masina la plimbare pentru a vedea cum se comporta. Daca totul este in regula, ati rezolvat problema. Insa, in cazul in care masina nu functioneaza, va fi nevoie sa faceti o vizita la un centru specializat in reparatii cutii de viteze manuale.