May 2022

Avantaje si Dezavantaje Cutie de Viteze Manuala

Avantaje si Dezavantaje Cutie de Viteze Manuala
Masinile care sunt dotate cu renumita cutie de viteze manuala sunt inca cele mai raspandite si nu pierd teren in fata cutiei de viteze automate. Fie din motive ce tin de experienta de condus in sine sau legate de costurile de intretinere, cutia de viteze manuala ramane consacrata.

In acest articol vom vorbi despre avantajele si dezavantajele cutiei de viteze manuale. Este bine de stiut ca indiferent ce tip de cutie de viteze alegi, in ambele cazuri vei intampina atat argumente pro, dar si argumente contra. Este aproape imposibil ca o cutie de viteze sa iti ofere si costuri reduse si eficienta, dar si intretinerea sa fie necostisitoare.

Avantaje Cutie de Viteze Manuala

  1. Consum redus de combustibil.
Consumul de combustibil de la cutia de viteze manuala a fost mereu considerat mai redus, decat in cazul cutiei de viteze automate, in special cand vorbim de cele mai vechi.
Totodata, in acest caz face diferenta si stilul de condus, care poate avea efecte semnificative asupra consumului.
  1. Pret mai mic de achizitie al autoturismului.
Majoritatea automobilelor standard sunt echipate cu renumita cutie de viteze manuala, ceea ce inseamna ca este o dotare pe care nu trebuie sa o platesti in plus. Daca vorbim de gama de masini de lux, majoritatea sunt acum dotate cu cutie de viteze automata.
  1. Costuri mici de intretinere.
Este bine cunoascut faptul ca orice tip de reparare a cutiei de viteze manuala este mult mai putin costisitoare decat in cazul masinilor cu transmisie automata.
 

Dezavantaje Cutie de Viteze Manuala

  1. Confortul.
Este un dezavantaj destul de evident, dat fiind faptul ca pentru a conduce o masina cu transmisie manuala este mereu nevoie sa schimbam vitezele, iar in special codusul in acest mod pe distante mai lungi poate fi obositor.
  1. Uzura Ambreajului
La orice masina mai veche cu transmisie manuala pot aparea probleme ale ambreajului, insa daca acesta nu e folosit corespunzator, uzura poate fi timpurie, iar costurile pentru reparatii ale ambreajului nu sunt chiar mici.

Daca aveti in posesie o masina cu transmisie manuala si are simptome de defectiuni, apelati cu incredere la Auto Abdul pentru servicii profesionale de reparatii cutii de viteze.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙