May 2022

Cand trebuie schimbat uleiul de transmisie?

Cand trebuie schimbat uleiul de transmisie?
Transmisia masinii este o parte vitala in buna functionarea a oricarui automobil. Uleiul de transmisie este foarte important, avand rolul de a lubrifia componentele interne ale sistemului de transmisie pentru a asigura o functionare optima a automobilului.
Daca te intrebi cand trebuie schimbat uleiul din cutie, pentru ca da, acesta trebuie schimbat, iti prezentam in acest aticol cateva situatii in care schimbarea uleiului de transmisie este recomandata:
  • Atunci cand se reduce cantitatea de ulei din cutie

Desi este inchisa ermetic, exista posibilitatea ca in cazul anumitor defectiuni, cutia sa scape ulei si astfel sa scada cantitatea de ulei necesara unei bune functionari. Chiar daca scurgerile nu sunt semnificative, acestea se pot observa in locurile unde a stationat masina. In cazul acesta este necesara verificarea starii cutiei de viteze, remedierea problemei care a dus la pierderea uleiului si completarea uleiului sau schimbarea acestuia in totalitate.
  • Atunci cand se atinge limita de km parsursi, recomandati

Un alt motiv pentru care este recomandata schimbare uleiului din cutie este acela ca s-a ajuns la limita de km parcursi, recomandati. Este important sa tii cont de tipul uleiului pe care l-ai folosit in mecanismul cutiei, cat si de recomandarile producatorului. In general, acesta va mentiona distanta optima pentru care se recomanda utilizarea uleiului.
  • Atunci cand uleiul de transmisie isi schimba proprietatile

Contaminarea uleiului cu pilitura de fier sau schimbarile repetate ale temperaturii de lucru pot duce la modificarea proprietatilor uleiului de transmisie. Toate acestea reduc capacitatea necesara de ungere a uleiului. Daca de exemplu observi o functionare greoaie a cutiei, este necesar sa verifici uleiul de transmisie. Daca transparenta si vascozitatea uleiul au scazut, atunci este recomandat sa-l schimbi.
  • Atunci cand se fac reparatii la cutie

In conditiile in care se realizeaza reparatii majore la transmisie, este recomadata si schimbarea uleiului. Pentru a prelungi durata de viata a mecanismului, este important ca acesta sa primeasca o protectie buna si eficienta inca de la inceput. Uleiul de transmisie este singura modalitatea prin care se poate reduce uzura pieselor mecanismului de transmisie. Tocmai din acest motiv acestea trebuie sa aiba o calitate ridicara si sa asigura ungerea optima.


Specializati in repararea si reconditionarea cutiilor de viteze pentru o gama vasta de autoturisme si autoutilitare, la AutoAbdul iti oferi servicii de reparatii cutii viteze manuale si subansamble de transmisie, de inalta calitatea. Ne recomanda un portofoliu bogat de clienti satisfacuti, atat din tara cat si din strainatate, alaturi de statutul de partener de incredere.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙