May 2022

Cum prelungesti viata cutiei de viteze?

Cum prelungesti viata cutiei de viteze?

Cutia de viteze este cea mai neglijata piesa a unui autovehicul. Reviziile masini sunt efectuate la timp, dar atunci cand e vorba de cutia de viteze, din lipsa de informatii multi soferi nu-i acorda atentia necesara.
 

CATEVA SFATURI DE URMAT PENTRU A PRELUNGI DURATA DE VIATA A CUTIEI DE VITEZE MANUALE:

  1. Schimba uleiul din sistemul de transmisie la timp, conform recomandarilor producatorului. Cutia de viteza functioneaza la temperaturi asemanatoare cu cea a motorului, iar uleiul are rolul de a lubrifia pinioanele alflate tot timpul in contact.
  2. In cazul in care folosesti masina pentru a tracta sau a transporta obiecte cu greutate mare, trebuie sa iei in considerare schimbarea uleiului mai des.
  3. Schimba uleiul doar la service-uri autorizate in reparatii cutii de viteze manuale.
  4. Nu brusca acceleratia.
  5. Verifica murdaria si curata componentele, impuritatile si depunerile de lichide scurse pot duce la probleme grave.
  6. Inlocuieste filtru de transmisie. Dupa ce ati circulat o perioada indelungata cu masina, trebuie sa iei in considerare schimbarea inelului de etansare si al filturlui de transmisie.
 
In cazul in care aveti nevoie de reparatii la cutia de viteze manuala, compania nostra ofera acest serviciu la standarde inalte de calitate. Piesele pe care le folosim respecta standardele TUV, iar personalul nostru este unul calificat si specializat in materie de reparatii cutii de viteze manuale.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙