May 2022

Defectarea cutiei de viteze

Defectarea cutiei de viteze
Cutia de viteze se poate defecta din diverse cauze, de cele mai multe ori acestea fiind provocate de noi: o proasta intretinere, o utilizare gresita etc. Spre exemplu, o nefinalizare repetata a procesului de apasare a ambreiajului duce la defectarea cutiei de viteze.

Mai mult decat atat, in timpul sezonului rece, nu tinem cont de faptul ca cutia de viteze necesita timp de incalzire, precum motorul, acesta fiind un alt exemplu de utilizare gresita ce duce la defectarea automobilului. Va recomandam ca in primele minute de functionare a masinii sa schimbati vitezele lent, pentru a nu tura motorul in exces. In momentul in care cutia de viteze atinge temperatura optima de functionare, veti sesiza acest aspect, intrucat vitezele se vor schimba mai simplu.

De asemenea, nu tot timpul apare scris in documentele informative oferite de producator care este procedura de schimbare a uleiului cutiei de viteze, mentionata fiind doar procedura de completare a lui. O schimbare regulata a uleiului are drept urmare o prelungire a duratei de viata a masinilor.

Desigur, cutia de viteze reprezinta un simplu element al sistemului de transmisie. Astfel, nu trebuie neglijate ambreiajul, arborii planetari, diferentialul sau axul cardanic.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙