May 2022

Greseli de evitat in timpul condusului

Greseli de evitat in timpul condusului
Pentru a prelungi durata de viata a sistemului de transmisie si implicit a motorului masinii dvs., specialistii recomanda evitarea unor obiceiuri in timpul condusului unei masini ce are cutie de viteze manuala.
 
Ca sa evitati atelierele de reparatii cutii de viteze manuale, tineti cont de urmatoarele sfaturi utile:
 
Nu asteptati la semafor cu masina in viteza
Pe timpul stationarii la semafor, masina trebuie scoasa din viteza, iar pedala de ambreiaj trebuie eliberata. Cei mai multi soferi insa, prefera sa astepte schimbarea culorii semaforului cu masina deja in viteza.
Din pacate insa, aceasta procedura precum si actionarea inutila a pedalei de ambreiaj pe timpul acestei manevre duce la o uzura prematura a componentelor sistemului de transmisie.
 
Nu tineti piciorul pe ambreiaj
In general, durata de viata a ambreiajului este influentata de stilul de condus. In unele cazuri, unii soferi prefera sa isi sprijine piciorul pe pedala de ambreiaj, fara a o calca, lucru care duce la o uzura prematura a ambreiajului.
 
Nu tineti masina din ambreiaj si acceleratie in rampa
De multe ori, soferii aleg sa tina apasate concomitent si de pedala de ambreiaj si cea de acceleratie atunci cand vor sa porneasca din rampa. Insa tinerea ambreiajului calcat in rampa pentru cateva zeci de secunde are drept efect aparitia uzurii la discul de ambreiaj.
Pentru a evita o asftel de practica, specialistii recomanda ca aceasta manevra sa fie efectuata cu frana de mana ridicata, dupa care, masina se accelereaza usor, eliberand la fel de usor pedala de ambreiaj.
 
Nu supraturati/subturati motorul
Unii soferi tind sa abordeze o rampa intr-o viteza mai mare, insa prea multe rotatii fara o viteza pe masura pot afecta motorul. Pentru a evita astfel de neplaceri, specialistii recomanda corelarea turatiilor motorului cu viteza de deplasare.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙