May 2022

Lucruri pe care sa nu le faceti la o masina cu cutie de viteze manuala

Lucruri pe care sa nu le faceti la o masina cu cutie de viteze manuala
Exista unele lucruri pe care nu trebuie sa le faceti atunci cand aveti o masina cu cutie de viteze manuala pentru a prelungi durata de viata a acesteia si a componentelor sale.
  1. Nu tineti mana sprijinita pe maneta

Acesta este unu dintre cele mai importante sfaturi, deoarece soferi au obiceiul de a pune mana pe maneta in timp conduc. Practic exista un element fix reprezentat de furca schimbatorului, care se atinge de un element mobil al cutiei de viteze, reprezentat de pinion. Exercitarea unei presiuni cat de mici asupra schimbatorului duce, in timp la uzura acestor componente. Cand schimbatorul este actionat elementele componente incep sa interactioneze. Iar, acestea se uzeaza mult mai repede fata de cazurile cand sunt folosite doar cand e nevoie. 
  1. Nu lasati masina in viteza la semafor

Actionarea inutila a pedalei de ambreiaj duce la o uzura prematura a componentelor. Cand pedala este actionata placa de ambreiaj intra in contact cu un rulment, iar aceasta frecare duce, in timp, la uzura. La semafor, exista tendinta de a introduce masina in viteza cu mult timp inainte de a se face culoarea verde, pentru a pleca mai repede. Doar ca aceasta operatiune poate fi facuta foarte repede, asa ca nu e nevoie sa o faceti cu mult timp inainte. 
  1. Nu tineti masina in panta din ambreiaj si aceleratie

Nu e recomdanat ca atunci cand sunteti in rampa sa tineti masina din acceleratie si ambreiaj, deoarece placa de presiune se va invarti cu o viteza diferita de cea a discului de ambreiaj. Iar, acesta din urma va incerca sa ajunga la acceasi viteza cu placa, ceea ce duce la o uzura prematura.
 
Firma de reparatii cutii viteze manuale Auto Abdul este specializata in diagnosticarea si repararea cutiilor manuale pentru toata gama de autoturisme si autoutilitare, oferind servicii de reparatii rapide, cu o garantie de minim 6 luni, fara limita de kilometri, pentru clienti din toata tara.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙