May 2022

Masinile cu cutii de viteza manuale, in preferintele europenilor

Masinile cu cutii de viteza manuale, in preferintele europenilor
Stiati ca in Europa, aproximativ 70% din automobilele aflate in circulatie sunt echipate cu cutii de viteze manuale?

In SUA, spre exemplu, cutia de viteza standard este cea automata. Europa insa, prefera masinile dotate cu cutii de viteze manuale, iar pentru o masina dotata cu cutie automata, doritorii trebuie sa plateasca in plus.
Daca americanii prefer masinile “big size”, cu motoare puternice, consum ridicat, cu comenzi putine si confortabile,  europenii prefera masinile cu motoarele economice, in general de putere mica, iar la aceste aspecte se incadreaza cu brio masinile prevazute cutii manuale.

Statisticile din ultimii 10 ani indica o tendinta de crestere a popularitatii transmisiilor automate in Europa, astfel ca in oferta fiecarui producator exista optiunea unei cutii de viteze automata.

In Romania, masinile cu cutii automate incep sa prezinte interes, insa pretul de achizitie este destul de ridicat, mai ales in cazul masinilor noi, iar problemele de fiabilitate daca apar, pot aduce costuri extrem de ridicate.

Dezavantajul defectarii cutiilor automate il constituie costurie extrem de ridicate, pe cand reparatia cutiei de viteze manuale, in functie de problemele aparute, presupune costuri ceva mai reduse.
Traficul aglomerat, mersul bara la bara, folosirea frecventa a ambreiajului si comutarea schimbatorului in treptele de viteza pot duce la apariatia uzurii sincroanelor in cutia de viteza.

Simptomele unei Cutii de Viteza Defecte

Primele simptome pe care conducatorul auto le poate detecta ca fiind o problema la cutia de viteza sunt:
  • Comutarea greoaie a schimbatorului in treptele de viteza;
  • Zgomot de tip huruiala in cutia de viteza;
  • Zgomot metalic la schimbarea treptei de viteza;
  • Blocarea schimbatorului in una din trepte.
Firma de reparatii cutii viteze manuale Auto Abdul este specializata in diagnosticarea si repararea cutiilor manuale pentru toata gama de autoturisme si autoutilitare, oferind servicii de reparatii rapide, cu garantie minim 6 luni, fara limita de kilometri, pentru clienti din toata tara. Vindem din stoc cutii de viteze noi sau  reconditionate, precum si piese cutii viteza manuale.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙