May 2022

Probleme ale cutiei de viteze manuala

Probleme ale cutiei de viteze manuala
Desi importanta intretinerii cutiei de viteze nu este atat de recunoscuta, multi dintre posesorii vehiculelor o considera la fel de importanta precum schimbul regulat al uleiului de motor. Este  esential sa fim atenti la semnele care anunta probleme a cutiei de viteze. Trebuie sa detectam orice schimbare care nu pare a fi normala in caracteristicile masinii. Daca auzim zgomote ciudate, schimbari tarzii sau prea devreme cu siguranta avem parte de niste probleme la cutia de viteze.

Una dintre cele mai des intalnite probleme a cuitei de viteze este cea a scurgerii de ulei. Daca observam ca uleiul de transmisie se scurge pe sub masina atunci cu siguranta ceva nu este in regula. Insa, acest fapt nu se datoreaza 100% cutiei de viteze, poate fi si doar un caz singular. Astfel, in cazul in care aceasta problema persista trebuie sa mergem la un service specializat in reparatii cuitii de viteze manuale. Nu uitati sa verificati intotdeauna lichidul de transmisie atunci cand mergeti sa schimbati uleiul de motor.
 
In cazul in care cutia de viteze este defecta vom auzi anumite zgomote nefiresti atunci cand se face mutarea intr-o treapta superioara sau inferioara. Sunetele pot varia de la unele intense pana la altele sacadate. De asemenea, daca se aude un zgomot foarte puternic atunci cand schimbatorul se afla in punctul mort putetem detecta inca un semn legat de faptul ca ceva este defect la cutia de viteze.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙