May 2022

Greseli de evitat in timpul condusului

Greseli de evitat in timpul condusului
Functionarea corespunzatoare a masinii influenteaza in mod direct eficienta si durata de folosire a acesteia. O masina trebuie verificata frecvent pentru a preveni eventualele probleme care se pot ivi atuncicand sofezi.

Nivelul si culoarea uleiului de la cutia de viteze trebuie sa se incadreze in  normele recomandate, iar uleiul trebuie schimbat in mod constant deoarece in timp pot aparea impuritati care ii modifica proprietatile. Aceste impuritati pot fi pilitura de fier si aschii desprinse de pe pinioane, care apar inevitabil. Din cauza aparitiei acestora, uleiul devine mai abraziv si isi pierde proprietatile de lubrifiere. Schimbarea uleiului se face de cateva ori pe an, in functie de indicatiile din manualul masinii, dar daca acesta informatie nu este specificata este recomandat ca uleiul sa se schimbe odata la 2-3 luni. Schimbarea uleiului se face si in functie de cat de folosita este masina, o folosire intensa necesitand schimbarea uleiului mai des in comparatie cu o folosire mai rara.
 
Schimbarea uleiului la cutia de viteze trebuie realizata daca  urmatoarele probleme:
  • Uleiul de culoare inchisa inseamna ca si cutia de viteze este uzata, iar uleiul trebuie neaparat schimbat. Culoarea uleiului poate determina starea de functionare a cutiei de viteze.
  • Nivelul uleiului din rezervor trebuie intotdeauna sa atinga partea superioara a cutiei de viteze. Daca acest lucru nu este asa dupa schimbarea uleiului, inseamna ca printr-un anumit loc sunt scurgeri. Aceste cazuri sunt grave si necesita o vizita urgenta la un service auto specializat.
Tipul uleiului utilizat pentru cutia de viteze nu trebuie sa fie unul la intamplare, ci trebuie utilizat tipul de ulei care este specificat in cartea tehnica a masinii pentru a nu cauza deteriorarea sau defectarea anumitor parti ale masinii. Pentru orice problme a cutiei de viteze  este recomandat sa contactezi un service auto si sa ceri consultanta in legatura cu toate nelamuririle. Noi te asteptam cu servicii de reparatii cutii viteze manuale efectuate de profesionisti pasionati si cu sfaturi utile despre intretinerea corecta a cutiei de viteze.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙