May 2022

Sfaturi pentru intretinerea cutiei de viteze manuala

Sfaturi pentru intretinerea cutiei de viteze manuala
Ca si orice alta componenta a masinii, cutia de viteze trebuie intretinuta in mod corespunzator pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. Defectiunile la cutia de viteze manuala sunt inevitabile, mai ales daca aceasta este uzata sau daca soferul adopta un stil de condus agresiv. Insa pentru a nu cheltui prea mult pentru reparatii cutii viteze manuale, compania noastra iti pune la dispozitie cateva sfaturi utile pentru a preveni defectarea in mod constant a acestei piese.
 
Cum se intretine corespunzator cutia de viteze manuala?
  • Cel mai important si cel mai usor de urmat sfat este apasarea ambreiajului pana la capat atunci cand se efectueaza trecerea intre treptele de viteza. In caz contrar, ca sistemul de transmisie se paote defecta, iar costurile de reparatie vor fi cu siguranta consistente.
  • Inlocuirea uleiului pentru cutia de viteze se face o data la doi ani sau in functie de gradul de uzura si de intervalele de folosire a masinii. Pentru a afla aceste informatii, se poate solicita ajutorul unui specialist sau se poate consulta fisa tehnica a masinii.
  • Ca si motorul sau bateria, si cutia de transmisie are nevoie de un timp in care sa se acomodeze dup ace masina a fost pornita. De aceea, este recomandat ca, la inceputul calatoriei cu masina, schimbarea treptelor de viteza sa se faca lent, fara a forta excesiv automobilul.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙