May 2022

Top 4 simptome a unei cutii de viteze defecte

Top 4 simptome a unei cutii de viteze defecte
Cutia de viteze are un rol important in functionarea masinilor fara de care acestea nu s-ar putea deplasa. Functionalitatea
acestea asigura  transferul puterii de la motor catre roti iar o defectiune neasteptata poate imobiliza vehiculul. Adesea, cutiile de
viteze prezinta cateva semne inainte de a se strica. Astfel, cunoscand aceste simptome putem sa luam masuri, sa remediem problema sau sa facem reparatii la cuita de viteze manuala inainte ca piesele defecte sa cauzeze probleme serioase si pieselor adiacente.
 

Top 4 simptome a unei cutii de viteze defecte:

  1. Cupleaza greu in anumite trepte
Schimbarea vitezelor cu probleme poate fi cel putin enervanta. Chiar daca problema nu apare tot timpul, doar din cand in cand, aceasta poate semnala uzura unor piese ce duc in scurt timp la defectiune. Se observa la cuplarea vitezelor intr-o pozitie inferioara/superioara ca nu raspunde intotdeauna la comenzi sau sare din viteza in timpul deplasarii.
  1. Uleiul de transmisie are o culoare inchisa
Uleiul din cutia de viteze cand este nou are o culoare clara de rosu si o consistenta buna pentru a oferi o ungere buna mecanismului cutiei. Cu timpul acesta se schimba la culoare si isi pierde din proprietatii. Daca culoarea uleiului de transmisie se inchide la culoare si la atingere simtim ca s-a cam diluat, este bine sa il schimbam. Uleiul care si-a schimbat culoarea si consistenta nu mai are aceleasi proprietati ca si uleiul nou si nu asigura ungerea necesara pieselor.
  1. Mirosul de ars din cutie
Mirosul ars poate semnala supraincalzirea pieselor din cutie. Rolul uleiului din cutie este sa lubrifieze piesele si sa reduca temperatura acestora. Daca are prea putin ulei in cutie sau proprietatile acestuia nu mai sunt la nivelul optim, acest lucru poate duce la supraincalzirea componentelor si la simptomul de miros ars.
  1. Scurgeri de ulei din cutia de viteze
Cutia de viteze este inchisa, iar daca curge ulei din aceasta este necesara o verificare amanuntita pentru a afla de ce curge uleiul si trebuie remediata problema. Daca nu se repara, cutia de viteze este posibil sa ramana fara ulei ceea ce poate duce in timp la defectiuni severe.
 
In cazul in care, cutia de viteze prezinta simptomele descrise mai sus, in mod sigur are nevoie de un profesionist in reparatii cutii de viteze. Compania noastra este specializata in repararea si reconditionarea cutiilor viteze manuale pentru o gama larga de autoturisme. Iar, standardele inalte de calitate si profesionalism sunt cartea noastra de vizita .Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙